Описание

Petru's

 

Всичко започва с една мечта. Преди 10 години той отваря един тефтер, записва едно име и описва подробно ресторанта, който иска да има. Снимки на джаз музиканти по стените, роял, музикални инструменти, пастелни цветове и елегантна обстановка, естествени материали и усещане за класа и уют. Следва шеметна кариера и пътувания в България и по света и с всяко ново начинание се добавя по една мечта. Малък бутиков суши бар в източен стил. Зимна и лятна градина със средиземноморски привкус и жив аквариум. Live-cooking ресторант, в който освен главният готвач, всички сервитьори, а дори и самите посетители приготвят на живо храната си. VIP помещение с тежки завеси, произведения на изкуството в лукзосни рамки на стените и единствена маса с точно 12 стола... За повечето хора е трудно да осъществят дори една от мечтите си. Но Петър Янков намира начин да реализира всичките. Резултатът е новият ресторантски комплекс Petru's, в който освен собственик, той е и главен готвач.

 

Локализиран в горен Лозенец, Petru's представлява комплекс с шест тематични зали, собствен паркинг и детски кът с професионален аниматор. И главната цел на екипа е всяко посещение в него да е различно преживяване, което дълго се помни. Още с влизането през красивата врата от масивно дърво гостите са посрещнати от любезна хостеса която ги отвежда до избраната от тях тематична зала. И без значние дали избират средиземноморска кухня, суши специалитети, пица на пещ, музика на живо, дискретен уют, или меню, чието приготвяне е също толкова впечатляващо колкото вкуса му, те могат да се насладят на едно меню, общо за целия комплекс. И независимо от обстановката, всеки в компанията може да избере къде да го отведе вкусът.

 

Менюто на Petru's е съставено от Петър Янков, който става главен готвач на най-луксозния ресторант в Пловдив на едва 23-годишна възраст и от тогава заема позицията в редица първокласни заведения в цяла България. И въпреки че е готвил всякакви екзотики – от бизон и белуга, до крокодил, в неговия ресторант преобладават традиционните рецепти, преоткрити по нов начин. „Модата идва и си отива, но качествената храна и добрият вкус са винаги актуални“ - казва шеф Янков и разкрива, че изготвянето на менюто му е отнело няколко месеца, а тайната алхимия на вкуса се случва, когато гладен готвач се озове в кухня пълна с първокласни продукти. Затова и Petru's ползват собствена мрежа за доставки на свежи зеленчуци от частни ферми, млечни продукти от Родопски мандри и месо от български производители. Готви се без заготовки и без изкуствени подобрители. Така не само качеството е несравнимо по-високо, но и цените остават достъпни за всеки посетител на комплекса.

 

Едно посещение в Petru's не е достатъчно, защото малките детайли, които съставляват магията на това място, са десетки. Но пътят към всяка мечта започва с една крачка.

 

 

Заповядайте! 

 

 

Снимки от заведението

Местоположение

Разтояние: Принтирай
Ajax map loader

Ресторант Петрус

 • Посетено 11098
  HEAD
 • Адрес и телефон

  бул. Свети наум 48, Лозенец, София

  0876876051

 • Удобства
 • Допълнителна информация
  bar & dinner, пиано бар, пицария, ресторант, рибен ресторант, суши бар
  джаз, музика на живо, ретро
  българска, вегетарианска, европейска, интернационална, италианска, пица, рибни специалитети, скара, суши, френска
  банкети, бизнес срещи, гледане на мач, детско парти, коктейли, непушачи, промоции, пушачи, рожден ден, романтика, сватби, семейна среща, тематични партита, тържества, частни партита, шоу програми
  11:00 - 23:30 ч.
  брой места вътре: 200

Покани заведение в iskamdaqm.bg

2024 © iskamdaqm.bg - от българи за българи