Petru's
Всичко започва с една мечта. Преди 10 години той отваря един тефтер, записва едно име и описва подробно ресторанта, който иска да има. Снимки на джаз музиканти по стените, роял, музикални инструменти, пастелни цветове и елегантна обстановка, естествени материали и усещане за класа и уют. Следва шеметна кариера и пътувания в България и по света и с всяко ново начинание се добавя по една мечта. Малък бутиков суши бар в източен стил. Зимна и лятна градина със средиземноморски привкус и жив аквариум. Live-cooking ресторант, в който освен главният готвач, всички сервитьори, а дори и самите посетители приготвят на живо храната си. VIP помещение с тежки завеси, произведения на изкуството в лукзосни рамки на стените и единствена маса с точно 12 стола... За повечето хора е трудно да осъществят дори една от мечтите си. Но Петър Янков намира начин да реализира всичките. Резултатът е новият ресторантски комплекс Petru's, в който освен собственик, той е и главен готвач.
Локализиран в горен Лозенец, Petru's представлява комплекс с шест тематични зали, собствен паркинг и детски кът с професионален аниматор. И главната цел на екипа е всяко посещение в него да е различно преживяване, което дълго се помни. Още с влизането през красивата врата от масивно дърво гостите са посрещнати от любезна хостеса която ги отвежда до избраната от тях тематична зала. И без значние дали избират средиземноморска кухня, суши специалитети, пица на пещ, музика на живо, дискретен уют, или меню, чието приготвяне е също толкова впечатляващо колкото вкуса му, те могат да се насладят на едно меню, общо за целия комплекс. И независимо от обстановката, всеки в компанията може да избере къде да го отведе вкусът.
Менюто на Petru's е съставено от Петър Янков, който става главен готвач на най-луксозния ресторант в Пловдив на едва 23-годишна възраст и от тогава заема позицията в редица първокласни заведения в цяла България. И въпреки че е готвил всякакви екзотики – от бизон и белуга, до крокодил, в неговия ресторант преобладават традиционните рецепти, преоткрити по нов начин. „Модата идва и си отива, но качествената храна и добрият вкус са винаги актуални“ - казва шеф Янков и разкрива, че изготвянето на менюто му е отнело няколко месеца, а тайната алхимия на вкуса се случва, когато гладен готвач се озове в кухня пълна с първокласни продукти. Затова и Petru's ползват собствена мрежа за доставки на свежи зеленчуци от частни ферми, млечни продукти от Родопски мандри и месо от български производители. Готви се без заготовки и без изкуствени подобрители. Така не само качеството е несравнимо по-високо, но и цените остават достъпни за всеки посетител на комплекса.
Едно посещение в Petru's не е достатъчно, защото малките детайли, които съставляват магията на това място, са десетки. Но пътят към всяка мечта започва с една крачка.
Заповядайте!