Описание

В сърцето на динамично развиващия се студентски град две огромни дървени двери пазят зад себе си традицията и красотата на българското.

 

Още с отварянето на вратите и звъна на клумбата времето за миг спира и те пренася в интериора на една от онези стари къщи, за които четем в приказките и се пее в песните. Качвайки се нагоре по стълбите все още се чудиш къде всъщност се намираш.Посрещат те старинни предмети, взидани в стената бурета и леещо се вино. Чуваш как пукат дънерите в камината, песните сякаш те викат назад във времето.

 

Цялата Македонска къща е събрала в себе си духа и труда, песните и обичаите, кухнята и огъня на българщината, защото няма по-дълбоки песни, по- жив огън и по- силен дух от македонския.

 

Първият етаж предлага уюта на камината, а вторият е зимна градина, ухаеща на цветя, озвучена от ромона на извиращата вода. Подът е застлан с ръчно тъкани черги, стените наподобяват каменен зид, подсилен от здрави греди. Осветлението е вплетено в колела от каруца, аплици от турска керемида и стари медни фенери, допълвано от песните на оркестъра.

 

Може би най- голям акцент е поставен на типичната българска кухня от македонския край, приготвена и поднесена в глинени съдове, запазващи вкуса на традицията. Аджълъ салата, чести костурета, капама, жлаборини са само малка част от гозбите, с които посрещаме в Македонската къща.

Снимки от заведението

Местоположение

Разтояние: Принтирай
Ajax map loader

Ресторант Македонската къща

 • Посетено 7713
  SENIOR
 • Адрес и телефон

  Студенски град, срещу бл. 58, София

  0879 002131

 • Удобства
 • Допълнителна информация
  битов стил, гостилница, механа, ресторант
  българска, македонска
  българска
  банкети, бизнес срещи, детско парти, коктейли, напиване, сватби, семейна среща, тържества, частни партита
  11:00 - 02:00 ч.
  брой места вътре: 300

Покани заведение в iskamdaqm.bg

2024 © iskamdaqm.bg - от българи за българи