Модерен комфорт в къща паметник от 1899
„Ди Вайн” разполага със 140 места в няколко различни като стил и големина зали. Основната е с изглед към Археологическия музей, където се пази най-старото обработено злато на света. Другите зали са избата със забележителната колекция от вина, VIP-залата, а през лятото – свежата градина. Всички пространства са комфортни, климатизирани, удобни и за трудно подвижни хора.
Перфектно реставрираната сграда от 1899 г. е истинска забележителност и епаметник на културата. Тя е строена от легендарния арх. Никола Лазаров, автор на сградите на Варненския театър, Икономическия университет във Варна, Военния клуб в София. Той създава своя шедьовър за Ради Русев – европейски възпитаник и собственик на първата билкова аптека във Варна.
Наздравици с кулинарни шампиони
В ресторант-винарна „Ди Вайн” работи трио от кулинарни шампиони. То приготвя свои авторски варианти на традиционни домашни рецепти в компанията на вино от цял свят. Сомелиер N 1 на България за 2006 и 2007 г. Любомир Стоянов ще ви посъветва кое ястие подхожда на избраното от вас вино. Готвач N 1 на България за 2009 г. Петър Йоргов създава салати, супи и блюда по вкуса на клиента и с малка майсторска добавка, която изненадва приятно. Сладкар N 1 на България за 2010 г. Елеонора Дамянова вае торти, десерти и сладоледи със смайващ дизайн и запомнящ се вкус.
Тайната на триото от шампиони е в качествените, чисти и естествени продукти, които са в основата на ястията. В „Ди Вайн” се готви само с екологично чисти местни продукти. Предлагат се биосирене, биомед и специално бутилирано за ресторанта вино.
Във винения магазин можете да избирате измежду 700 вида вино. Те ще задоволят вкусовете и на най-големите ценители. Можете да получите съвет за търсената от вас бутилка, която се предлага на примамлива цена
Нов майсторски стил в домашната кухня
Философията на топготвача Петър Йоргов е да отговори на вкуса на всеки клиент – на заклетите почитатели на месо, на вегетарианци, постещи, последователи на здравословното хранене и на най-претенциозните. Неговите кулинарни творения са традиционно български, но в нов стил.
Само тук ще вкусите френско козе сирене със смокини и фурми, оригинални тапаси и салата „Совиньон Блан”, която събира най-обичаните от българите вкуснотии – катък, яйца с праз, телешки суджук. Здравословното меню започва със салата „Елда – зрънце за милиони” и стига до кюфтенца от булгур и спанак. Хит в „Ди Вайн” са пилешко филе, мариновано в кисело мляко, гъши дроб с ябълки и малини, заешко в бекон със зеленчуци.
Най-поръчвани са шедьоврите на шеф-готвач Йоргов свинско с телешки език и манатарки и супа с бульон от калкан. Той е виртуоз в приготвянето на лаврак, ципура, сьомга, калкан, чернокоп.
В „Ди Вайн” можете да опитате най-новия хит в приготвянето на храна - телешки джолан и картофи с мащерка, приготвени във вакуум, телешки стекове от „Бляк Ангъс” и други разнообразни европейски ястия.
Как да ни намерите: на 100 м от катедралата на Варна, на ъгъла улица „Братя Шкорпил” 2 и бул. „Антим І” – срещу входа на Археологическия музей.
Нашият екип е в състояние на обслужи туристически групи за двайсетина минути. Перфектен сервиз ще получат всички – от групи туристи, през търсачи на интересно място и нов вкус, до хората на бизнеса, които искат да се представят на ниво пред своите делови партньори.