Описание

  Лоби бара е към 3 звездния хотела "Къщата на Генерала" в град Берковица. На разположение е денонощно за гостите на хотела, а за останалите клиенти работим до 24:00ч.

 

  "Къщата на Генерала" е хотел с три звезди. Той разполага с 5 двойни стаи, 4 тройки, 1 апартамент с кухненски бокс, баня с вана и хидромасаж; 1 апартамент с джакузи, безжичен интернет, денонощен лоби бар, хранителен магазин. Освен това имаме мини-бар във всяка стая. Стаите са климатизирани, отопляват се с парно.

 

Заповядайте!

Снимки от заведението

Местоположение

Разтояние: Принтирай
Ajax map loader

Хотелска част

Семеен хотел "Къщата на Генерала"
Хотел Семеен хотел

За хотела

  "Къщата на Генерала" е хотел с три звезди. Той разполага с 5 двойни стаи, 4 тройки, 1 апартамент с кухненски бокс, баня с вана и хидромасаж; 1 апартамент с джакузи, безжичен интернет, денонощен лоби бар, хранителен магазин. Освен това имаме мини-бар във всяка стая. Стаите са климатизирани, отопляват се с парно.

 

МАЛКО ИСТОРИЯ-КОЙ Е ГЕНЕРАЛА ВСЪЩНОСТ ?

  Ясно е, че това е един от първите въпроси, които си задавате, когато разглеждате сайта ни или когато вече ни гостувате. Ето съвсем накратко някои неща от живота на един достоен българин, наш дядо:

  О.з.генерал Първан Михайлов Първанов е роден в гр.Берковица през 1867 г. Син е на видния берковски гражданин Михаил Първанов, който след освобождението на България е член на Учредителното събрание и на Първото Велико Народно събрание.

  Гимназиалното си образование П. Първанов получава в много реномираната по онова време гимназия в гр.Лом. След завършването и е приет във Военното училище в гр.София.Випускът му е произведен в първи офицерски чин през 1887 г.,от току-що избрания на Българския престол Княз Фердинанд.Вече като офицер е изпратен в Русия,в Петербург,където завършва и Генерал-щабна академия.

  Както всички българи от онези поколения и той е завладян от исконната мечта за освобожсаването на останалите под робство сънародници и за обединяване на целокупното Отечество.Участва във всички войни,водени в името на тази голяма цел.

Още съвсем млад,взема участие в Сръбско-българската война/ноември 1885 г/

  През Балканската война /1912 1913 г./е в редовете на Българските войскови части,водели славните боеве по линията на р.Кра-агач/Люле бургас и Бунар хисар/ и изтласкали устремно Турската армия до Чаталджанската линия/на 43 км.от Цариград/,което принуждава турското правителство да поиска примирие/20 ноември 1912/.Наскоро след това обаче, в Турция е извършен преврат ,новото правителство денонсира сключеното примирие и ожесточените боеве при Чаталджа се подновяват.По време на тези сражения той е много тежко ранен.
 
  През Първата световна война, като полковник, е командир на най-елитния полк на армията 4-ти артилерийски на името на Негово величество полк. С полка си взема участи в най-решителните боеве, водени от Българската армия: превземането на Тутракан (1916 г.) и освобождаването на Южна Добруджа, военните действия срещу войските на Антантата (френски, английски, италиански, руски и сръбски) на Южния фронт (в Сърбия), в това число и трикратните решаващи големи сражения на Завоя на р. Черна през м. ноември 1916 г., май 1917 г. и септември 1918 г.

  Въпреки славните победи на своята Армия, България е принудена да излезе от войната/Солунско примирие от 29.09.1918 г./ Първан Първанов е в числото на българските висши офицери,взети от Антантата за заложници,като гранция че Армията няма да поднови военните действия. След окончателното приключване на световната война по силата на несправедливия Ньойски договор/ноември 1919 г./числеността на българските въоръжени сили е драстично намалена. Първан Първанов излиза в запас с чин генерал-майор.Активно се включва в дейността на Съюза на запасните офицери,призван да поддържа духа и боеспособността на нацията. П.Първанов е кавалер на множество ордени за храброст и заслуги,проявени по време на войните. Носител е и на френски орден за човеколюбие, присъден му за доблестно отношение към Противника и за хуманно поведение към военнопленниците.

  Към проблемите на своя роден град и на своите съграждани П.Първанов винаги е бил отзивчив и съпричастен,като е способствал за решаването им,ползвайки се от близкото си познанство с видни държавни дейци и от добрите си лични отношения с Н.В.Цар Борис ІІІ.С неговата намеса е възстановена педагогическата гимназия в града сформиран е гарнизонът /което при тогавашните условия е имало съществено значение за поминъка и за културния облик на града/,построено и открито е Климатичното училище в Ашиклар. Помагал е и за решаването на лични проблеми на свои съграждани.

  П.Първанов умира през 1949 г. на 82 годишна възраст и е погребан в гробищния парк на гр.Берковица.

Как да се свържете с нас?

Телефон:0953 88785 Факс:

Настаняване

  Хотелът разполага с безплатен охраняем паркинг и таксита-на разположение 24 часа. За вас работи денонощно лоби бар, а от 07 до 21 часа-хранителен магазин. По ваше желание, към нощувката може да бъде добавена закуска, каквато желаете. Хотелът няма собствен ресторант, но на 10 метра от него се намират две от най-качествените берковски заведения "ЕКС" и"ДАМС" , където можете да обядвате, вечеряте или да поръчате храна в стаята си.

  По ваше желание, можем да осигурим туристически излети в красивия Берковски Балкан, до Клисурския манастир-четвърти по големина в страната или до връх Ком-2016 метра-най високия в Западна Стара планина. През целия зимен сезон хотелът предлага ски гардероб и транспорт до пистата в Зона Ком-16 километра от хотела, пътува се 20 мин. Самата писта е дълга 1000 метра, обслужва я влек за възрастни и отделен за деца. Дневната карта струва 20 лева. Готови сме да ви покажем Къщата музей, в която е живял Иван Вазов, Берковския етнографски музей, Градската художествена галерия и други забележителности на града ни.

  Ще направим всичко възможно за да изпълним и всякакви други ваши желания, така че престоят ви при нас да е приятен и да останете с хубави спомени, а най вече-да ни гостувате отново.

Цени рецепция

Нощувката включва:
СТАЯ С ТРИ ЕДИНИЧНИ ЛЕГЛА 75.00 лв.
СТАЯ ДВОЙНА, С ДВЕ ЕДИНИЧНИ ЛЕГЛА 50.00 лв.
СТАЯ АПАРТАМЕНТ 100.00 лв.
СТАЯ ТРОЙНА, СПАЛНЯ ПЛЮС ЕДНО ЛЕГЛО 75.00 лв.

Цените включват: минибар, климатик, телевизор, безжичен интернет, просторна баня

Лоби бар "Къщата на генерала"

 • Посетено 6628
  JUNIOR
 • Адрес и телефон

  ул. Александровска 11, Берковица

  0359 88785

 • Удобства
 • Допълнителна информация
  кафене
  dance
  без кухня
  бизнес срещи, пушачи
  08:00 - 24:00 ч.
  брой места вътре: 30

Покани заведение в iskamdaqm.bg

2024 © iskamdaqm.bg - от българи за българи